Ομιλίες

Χαιρετισμός στο Athens Pride

Είμαι πολύ περήφανη που για ακόμη μία χρονιά είμαι εδώ σήμερα. Είμαι πολύ περήφανη που η παρουσία μου δεν είναι συγκυριακή, δεν οφείλεται σε τίτλους και θέσεις, αλλά έχει χτιστεί μέσα στο χρόνο, σε εποχές που όταν λέγαμε ότι τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα είναι Ανθρώπινα δικαιώματα μας κοίταζαν τουλάχιστον σα να ήμασταν από το φεγγάρι.
Γνωριζόμασταν από εποχές που αυτά που σήμερα είναι Νόμοι του κράτους, φάνταζαν το λιγότερο ταινία επιστημονικής φαντασίας. Γιατί μετά την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, τον Νόμο για την Ίση Μεταχείριση και το νομοσχέδιο για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, η διαβούλευση του οποίου λήγει τη Δευτέρα και παίρνει τον δρόμο για την ψήφισή του στην Ολομέλεια, τίποτα πια δεν είναι το ίδιο στην ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για νομοθετήματα τομές, που έχουν ανοίξει συζητήσεις που κάποτε θεωρούνταν ταμπού.
Για εμάς κάθε Νομοσχέδιο που ψηφίζεται, δημοσιεύεται στο ΦΕΚ και γίνεται Νόμος του Κράτους, δεν είναι το τέλος, αλλά η απαρχή νέων Νομοθετικών πρωτοβουλιών με στόχο τη θεσμική θωράκιση και την πλήρη απόλαυση των Δικαιωμάτων μέχρι την πλήρη ισότητα, την απελευθέρωση και τη χειραφέτηση της κοινωνίας.
Και ναι, είναι ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, καθώς ναι μεν η θεσμική θωράκιση είναι αναγκαία, αλλά η αλλαγή των νοοτροπιών και η ανατροπή των στερεοτύπων είναι καθημερινός αγώνας. Και η Παιδεία είναι ο βασικός μοχλός για αυτό. Ένα πρώτο βήμα έγινε φέτος με την εβδομάδα για τις έμφυλες ταυτότητες. Ήδη σχεδιάζονται νέες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα.
Συνεχίστε να διεκδικείτε, συνεχίστε να πιέζετε, τίποτα δε χαρίζεται και εσείς το ξέρετε καλύτερα από τον καθένα.

 

Athpride17

top banner par-2

 
Copyright © 2012. www.mariayannakaki.gr | Όλα τα νέα σήμερα newspolis.gr | Designed by Shape5.com

Η επίσημη ιστοσελίδα της Μαρίας Γιαννακάκη | υποψηφιοι, Αττική, περιφέρεια, Παρέμβαση, για την Αττική, Β' Πειραιά, Κορυδαλλός, Κερατσίνι, Νίκαια, Δραπετσώνα, Αγ. Ιωάννης, Ρέντης, Πέραμα, Πειραιάς, Ανθρώπινα, δικαιώματα, LGBT, ισότητα, Εξωτερική, πολιτική, Εθνική Άμυνα, Τουρκία, Κύπρος, Κυπριακό, Ευρωπαϊκή, Ένωση, ομοφυλόφιλοι, Ρομά