Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η ανεξάρτητη διαβίωση των ΑΜΕΑ και η ένταξη στην κοινωνία αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση - Συνάντηση με τον κ. Κυμπουρόπουλο, εκπρόσωπο του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης “i- living”

Η Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα. Μαρία Γιαννακάκη, στο πλαίσιο της νέας αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας ως Κεντρικού Σημείου Αναφοράς για θέματα σχετιζόμενα με την εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, συναντήθηκε χθες, 30 Οκτωβρίου 2017, με τον κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο οποίος εκπροσώπησε τον Οργανισμό Ανεξάρτητης Διαβίωσης "i-living" .
Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα μείζονος ενδιαφέροντος σχετικά με το δικαίωμα της ανεξάρτητης διαβίωσης και της ένταξης στην κοινωνία των ατόμων με αναπηρίες, όπως επιτάσσει το άρθρο 19 της Σύμβασης των Η.Ε. για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες.
Αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τη λειτουργία των μονάδων κλειστής περίθαλψης και των στεγών αυτόνομης διαβίωσης, την αναγκαιότητα σχεδιασμού ενός προγράμματος αποϊδρυματοποίησης καθώς και καλές πρακτικές από άλλες χώρες.

Δεδομένου του πολυσχιδούς χαρακτήρα του θέματος, το οποίο απαιτεί συντονισμένη νομοθετική και επιχειρησιακή παρέμβαση, συμφωνήθηκε σε πρώτη φάση να αναζητηθούν, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, δυνατότητες μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων για υπηρεσίες υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένης και της προσωπικής βοήθειας, που να διευκολύνουν την πλήρη απόλαυση αυτού του δικαιώματος από τα άτομα με αναπηρίες.

H Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβεβαίωσε ότι ο θεματικός άξονας της ανεξάρτητης διαβίωσης και της ένταξης στην κοινωνία συνιστά προτεραιότητα της κυβέρνησης, η οποία αντιμετωπίζει τα θέματα Αναπηρίας ως μία δικαιωματική κατάσταση και όχι ως ένα ιατρικό ζήτημα, όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων, τόσο σε θέματα ανεξάρτητης διαβίωσης, όσο και σε γενικότερα ζητήματα που αφορούν στην Αναπηρία και τις νέες εξελίξεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

IMG 20171030 143520

Copyright © 2012. www.mariayannakaki.gr | Όλα τα νέα σήμερα newspolis.gr | Designed by Shape5.com

Η επίσημη ιστοσελίδα της Μαρίας Γιαννακάκη | υποψηφιοι, Αττική, περιφέρεια, Παρέμβαση, για την Αττική, Β' Πειραιά, Κορυδαλλός, Κερατσίνι, Νίκαια, Δραπετσώνα, Αγ. Ιωάννης, Ρέντης, Πέραμα, Πειραιάς, Ανθρώπινα, δικαιώματα, LGBT, ισότητα, Εξωτερική, πολιτική, Εθνική Άμυνα, Τουρκία, Κύπρος, Κυπριακό, Ευρωπαϊκή, Ένωση, ομοφυλόφιλοι, Ρομά