Άμυνα

Ερώτηση για τις δαπάνες του Υπ. Άμυνας για την κάλυψη των αναγκών των στρατεύσιμων υπηρετούντων υποχρεωτικής θητείας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Θέμα: «Δαπάνες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την κάλυψη των αναγκών των στρατεύσιμων υπηρετούντων υποχρεωτικής θητείας»

Κύριε Υπουργέ,

Η διασπορά στρατιωτικών μονάδων σε στρατόπεδα ανά την ελληνική επικράτεια, καθώς και η πληθώρα Κέντρων Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, αποτελούν ένα χαρακτηριστικό της οργανωτικής δομής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο, η γεωγραφική διασπορά των στρατοπέδων επιβαρύνει σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό λόγω των υπέρογκων λειτουργικών δαπανών που δημιουργούνται, ενώ είναι αμφίβολο κατά πόσο αυτή συμβάλει στην ίδια την επιχειρησιακή δυνατότητα.

Αιτούμεθα:
του ακριβές ποσού που δαπανάται για την κάλυψη αναγκών των στρατεύσιμων, ξεχωριστά για κάθε Στρατόπεδο όπως και ξεχωριστά για κάθε έτος, για την περίοδο 2010-12.

Επιπλέον,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1.Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για συγχωνεύσεις στρατοπέδων;

2. Ποια είναι η θέση του Υπουργού για περαιτέρω μειώσεις των ενεργών στρατοπέδων;

3. Ποιο είναι το κατά μέσο όρο ποσό που δαπανάται για κάθε στρατεύσιμο ανά μήνα;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μαρία Γιαννακάκη

Πάρις Μουτσινάς

 

Απάντηση Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Copyright © 2012. www.mariayannakaki.gr | Όλα τα νέα σήμερα newspolis.gr | Designed by Shape5.com

Η επίσημη ιστοσελίδα της Μαρίας Γιαννακάκη | υποψηφιοι, Αττική, περιφέρεια, Παρέμβαση, για την Αττική, Β' Πειραιά, Κορυδαλλός, Κερατσίνι, Νίκαια, Δραπετσώνα, Αγ. Ιωάννης, Ρέντης, Πέραμα, Πειραιάς, Ανθρώπινα, δικαιώματα, LGBT, ισότητα, Εξωτερική, πολιτική, Εθνική Άμυνα, Τουρκία, Κύπρος, Κυπριακό, Ευρωπαϊκή, Ένωση, ομοφυλόφιλοι, Ρομά